Ugrás a fő tartalomra

Sophie Kinsella: Twenties Girl

A Boltkóros (Shopaholic ) novellák szerzőjének legújabb önálló regénye. A téma picit más, mint az eddigi könyveiben, de szerintem így is nagyon jól sikerült a könyv.

Lara Lington mindig is nagy képzelőerővel volt megáldva, de most úgy látszik képzelete valóra vált. Normális huszonvalahány éves lányokat nem látogat meg csak úgy egy szellem... Vagy mégis? Amikor nagynénjének szelleme feltűnik  - aki mellesleg tanácsokkal látja el Larát tánc, öltözködés szerelem témakörében - egyetlen utolsó kérése van. Larának meg kell találnia Sadie elveszett nyakláncát, ami már több, mint 75 éve a tulajdona, és nem tud örök nyugalomra térni nélküle.Ám a lánynak enélkül is elég sok a zavaró tényező az életében. Legjobb barátnője és egyben üzlettársa lelépett Goa szigetére, az éppen beindulófélben lévő cégük igencsak bukdácsol , "A tökéletes pasi" pedig éppen most ejtette őt.
Lara és Sadie egy igencsak ütős párost alkotnak, bár elsőre úgy tűnik semmi közös nincs bennük. De ahogy a nyaklánc utáni nyomozás egyre hihetetlenebb dolgokat hoz felszínre, és Lara életében feltűnik egy új pasi, ez a két nagyon különböző huszonéves lány egyre több érdekességet tud meg egymásról is.
( A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


Nagyon aranyos sztori. Sokat nevettem. És végre Kinsellának sikerült egy olyan főszereplőnőt találni, aki nem annyira butus, mint a boltkóros Becky. Persze azért így is születtek elég érdekes helyzetek, hiszen az elég fura, ha valaki a levegőnek beszél.:)
Mondjuk azt nem igazán értettem, hogy Sadie, a 105 éves korában elhunyt nagynéni miért huszonvalahány éves formájában jelent meg. Persze ez csak szőrszálhasogatás. Egyébként tényleg nagyon jó a történet. A legtöbb komikus helyzet a szellem nagynénivel történt beszélgetések miatt alakul ki. Sadie jó fej volt, meg sem látszott rajta, hogy az 1920-as évekből lépett elő. Hamar felvette a kb. 90 évvel későbbi világ tempóját és gondolkodását. Lara pedig amennyire az elején nem akar segíteni, kisebb nyomásra (Sadie folyamatos ordítására), mégis elindul a nyaklánc felkutatására, miközben apja milliárdos testvéréről elég mocskos dolgok derülnek ki, csakúgy, mint Sadie múltjáról. A kutatás közben Lara is megváltozik, rendbe rakja az életét, és családjáét is, persze mindezt nagynénje hatékony közbenjárásával.
Pont egy olyan könyv, amit az ember egy nagyon nehéz nap után szívesen olvas.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)