Ugrás a fő tartalomra

Rachel Caine: Feast of Fools (Morganville Vampires 4)

" Morganville városában emberek és vámpírok viszonylagos békében élik napjaikat. Claire Danversnek azonban erről nem igazán volt még alkalma meggyőződni. Főleg most nincs rá esélye, amikor is  Mr. Bishop, egy ősi, régi vágású vámpír érkezik a városba és nem igazán érdekli a látszólagos harmónia, ami a városban uralkodik. Jöttének célja elképzelhetetlenül vészjósló mindkét fajta számára. A bál sima formalitásnak indult vámpír meghívottakkal és az ő ember kísérőikkel, ám Claire rájön, hogy ez egy gondosan kidolgozott gonosz csapda..."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

* Vigyázat! Infókat tartalmaz a leírás az előző részekről!!*


Az eddig olvasottak közül a legjobb rész. A 3. rész vége az volt, hogy megjelennek Claire szülei Mr.Bishoppal és az ő két kísérőjével karöltve Claire-ék házának küszöbén.
Na mármost. Kiderül, hogy ez a Mr. Bishop Amelie (az alapítóvámpír) apja. Csak nem kimondottan azért jött, hogy meglátogassa az édes kicsi lányát. Más tervei vannak és azt mindenki azonnal érzi, hogy ebből nem fog túl sok jó kisülni. Mindenesetre egy bált rendeznek Apuci tiszteletére, ami mindenkinek a kedélyeit felborzolja.
Bishop egyik csatlósa szemet vet Shane-re, amit Claire eléggé nehezen visel, főleg mikor kiderül, hogy Shane-nek ezzel a nővel kell mennie a bálba. Michael sem Eve-et viszi... Senki nem azzal megy, akivel kellene. És csak Claire marad otthon, legalábbis nagyon úgy fest.
Persze közben Claire tovább dolgozik a vámpírokat megmentő szérumon mentorával Myrninnel, a kicsit flúgos és totál instabil vámpírral, aki végül bejuttatja Claire-t a bálra, még akkor is , ha életveszélyes. Ugyanis az emberi kísérők - tudtukon kívül persze - a Bishopnak szánt ajándékok (vagy mondjam inkább, hogy ők lesznek a vacsi?). De aztán az idő előrehaladtával az erőviszonyok átrendeződnek és kiderül, hogy a bál csak a kezdet. A fekete leves majd csak a bál után következik...
Nagyon jó a történet. Tetszik. Előkerülnek az első részben már olvasott dolgok: például a könyv, amit annyira kerestek és végül megtaláltak.
Claire jól bírja az eseményeket, sőt, talán ő viseli a legjobban. Ő változott a legtöbbet az első könyv óta. De jó ez így. Küzd a gondolattal, hogy segítsen - e megtalálni az ellenszert a vámpírok titokzatos betegségére, hiszen így az emberek ellenségeinek segít, de ha azt nézi, hogy ott van Myrnin, Amelie, Michael, és Sam (Michael nagyapja), akiken szintén segíthet.... Nehéz döntés.
Amelie -vel nem tudok mit kezdeni. Sosem  tudom, hogy tényleg segíteni akar Clair-nek és azért vette a szárnyai alá, vagy egyszerűen csak ez az ő érdeke, vagy ki fog derülni , hogy nyomós oka van rá. De nem tudok rájönni. Mindig olyan furán reagál. Remélem fény derül majd az igazi okra.
Természetesen ott van még Eve pszichopata bátyja is, Jason, aki szintúgy okoz néhány kellemetlen percet a négy főszereplőnek.
Határozottan jöhet a következő rész. Kíváncsi vagyok mivel lehet ezt még überelni. Tény, hogy nem egy szépirodalmi remek tömve magvas gondolatokkal, de ettől még kitűnő szórakozás és kikapcsolódás.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)