Ugrás a fő tartalomra

L.J.Smith: Vampire Diaries - The Return: Shadow souls

"Elena Gilbert ismételten hatalmas veszély és sok varázslat közepén találja magát. Ám ezúttal nincs kéznél vámpír barátja, Stefan, hogy kihúzza a bajból. Elena rákényszerül , hogy életét Stefan bátyjára Damonra bízza, a dögös, de halálos vámpírra aki a lány testére és lelkére egyaránt áhítozik. A feszültség addig nő kettejük között, míg végül Elenának döntenie kell, melyik testvért is akarja igazán magának." ( USA borító balra ,angliai jobbra)

(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


Az előző könyv azzal fejeződött be, hogy Stefan elindul egy másik dimenzióba - Sötét Dimenzió -  visszaszerezni emberi mivoltát az egyik rókaember erőteljes győzködésére. Azonban ez nagy hülyeség részéről, hisz az egész nem más csak egy csapda, így bizony börtönbe kerül.
Ebben a részben Elena és Damon duója Mattel (aki rendőrségi körözés alatt áll a Caroline-nal történtek miatt) kiegészülve indul el Stefan megmentésére. Később, saját küldetésből kifolyólag, Meredith és Bonnie is csatlakozik hozzájuk.  Meg kell keresniük azt a két részből álló kulcsot, ami Elena hőn szeretett vámpírjának a celláját nyitja. Azonban ahhoz, hogy megtalálják a kulcsot, mindösszesen az egyik rókaembertől (Shinichi vagy Misao - már nem emlékszem pontosan) kapott, egy mondat terjedelmű feladvány áll a rendelkezésükre. Akadályozó tényezőnek meg ott az idő rövidsége, az ellenségek meg a rossz akarók. Persze azért néhány barát is vár rájuk.
  Ez volt az első könyv a sorozatban, amit úgy igazán összerakottnak érzetem. Volt eleje (összefoglalás, hogy mi történt az előző részekben), közepe, vége(egy kicsi előretekintés a következő részre). De tényleg. Olyan érzésem volt, mintha nem is a Vampire Diaries folytatását olvastam volna (persze pozitív értelemben).
Kimondottan jót tett a történetnek, hogy az írónő végre elszakadt Fell's Church városától, hiszen a könyv 99%-ban a másik dimenzióban játszódik. Ráfért már a sorozatra a  helyszín frissítése. 
Itt kell megemlítenem a mellékszereplőket is, akiknek az ábrázolásáért szintén plusz pont jár. Végre L.J. Smith mert háttértörténetek is írni nekik, mint például Lucen és Lady Ulma története vagy éppen a Sötét Dimenzió hierarchiájának, működésének ábrázolása. Szereplők szempontjából számomra az is pozitív fejlődést jelentett, hogy Bonnie és Meredith végre nem csak holmi csatlósként vannak jelen, hanem mint már említettem az elején, határozott, ÖNÁLLÓ céllal érkeztek, mégpedig azzal, hogy megtalálják azokat a csillag labdákat/golyókat (star balls), amiknek a segítségével leigázhatják a két rókaembert Shinichit és Misaot, és visszavehetik a hatalmat otthonuk, Fell's Church felett. Az más kérdés, hogy ez majdnem összecseng Elenáék céljával ( megmenteni Stefant és bosszút állni a rókákon). 
A szokatlan ellenségek itt is megjelennek csak most nem fák, hanem fű formájában. De azért az agresszív fűnek az ellenszere sem piskóta, ugyanis a fű utálja a post - it cédulákat. :) 
Aztán itt van még a könyv lényege, az Elena - Damon páros. Már a sorozat elején, konkrétan a második résztől fogva szimpatizáltam Damonnal, most viszont kizárólagos fan lettem. :)
Végig azon szurkoltam hogy egy picikét jöjjenek már össze Elenával, legalább egy rövidke idő erejéig. Tetszett, ahogy kommunikáltak egymással - tökéletesen sajátos módon, gyakorlatilag gondolati szinten saját frekvenciájuk volt.
Egyébként Elena karakterét nem igazán tudtam hová sorolni. Ember, de persze vannak természet feletti képességei, csak nem igazán tudja őket használni. Damon próbálja őt tanítgatni.
Damonnak megmaradt a szarkasztikus és néha vad énje, de a  maga módján bármit megtenne a lányért, akár az életét is feláldozná. Emellett azonban még mindig ő a "kemény" vámpír.:)
Az utolsó fejezete a könyvnek....... Nem is tudom mit mondjak. Amit ott művelt az írónő Damonnal, azon, hangosan kellett nevetnem. Ennek alapján azonban viszont már van tippem, hogy miről szól majd a tudomásom szerinti utolsó rész a sorozatból. Amit már csak azért is el fogok olvasni, hátha Elena végül Damont választja. :)

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)