Ugrás a fő tartalomra

E-book vs. papírkönyv

Most írhatnékom van, úgyhogy lepötyögök valamiféle összehasonlítást.
Valamelyik nap végigolvastam a tavalyi "Olvasás 7 hete" kampány keretében írt cikkeimet, és jókat mosolyogtam magamon, főleg az E-book-ot is érintő résznél. Ott azt írtam, hogy hidegen hagy, és hogy egyértelműen a papírkönyvek vannak fölényben. Azóta azonban utolért a technikai fejlődés, és február elején, egy hirtelen döntés követően én is büszke Kindle tulajdonos lettem
. Meg kell mondanom szerelem volt első látásra (és tapintásra) :) . Meg másodikra meg harmadikra is.
Fene gondolta volna, hogy azon a kis kütyün ilyen élvezet lesz olvasni.Szóval igen, imádom, egy - két gombnyomással vehetek könyveket és még a fotelből sem kell felállnom, ráadásul ha van aktív wifi--m, akkor szinte azonnal neki is állhatok olvasni az áhított  szerzeményt. Szóval  jóban vagyunk nagyon. Cipelhetem magammal , illetve cipelhetném, de még nem teszem, mert nincs hozzá tokom. De, cipelhetném, ha akarnám, és lényegesen kevesebb helyet foglal, mint egy 500+ oldalas könyv. Speciális kijelzőjének köszönhetően tökéletesen olyan, mintha papírt olvasnék, éppen ezért nem gyilkolássza annyira a szemem, mint a számítógép monitorja, amit éppen ezért szinte nem is használtam könyv olvasására.
Ez eddig teljesen úgy hangzott , mintha a papírkönyvek ellen beszélnék, pedig nem. Mert azt is be kell vallanom, hogy hiába a csúcs szuper, vékony kis szépség, továbbra is nyálcsorgatva böngészem a könyvesboltok szemet gyönyörködtető kínálatát és nem tudok ellenállni a szebbnél szebb borítóknak, és a hús - vér könyveknek.Kell az, hogy a kedvenceimet papírformátumban is a kezemben tarthassam,és ebből nem vagyok hajlandó engedni. Szeretem esténként végignézni a könyvespolcomat, végigsimogatni a könyvek gerincét, előszedni egyiket - másikat és belelapozni a kedvenc részeimbe. Az új könyvek illatát meg szépségét nem is említem. Szóval biztos, hogy szeretem a Kindle-t, de nem fogja kiszorítani a papírkönyveket a kedvenceim közül.


Megjegyzések

  1. Szia! Olyan jó ezeket a bejegyzéseket olvasni, mert megerősítenek abban, hogy ha végre beszerzek egy e-book readert, akkor sem leszek hűtlen imádott papírkönyveimhez. :-) Esetleg privátban megosztanád velem, hogy tettél szert rá...stb? Köszi!
    F

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy nem leszel hűtlen. Egyszerűen nem lehet. :) Ezért van az , hogy egy könyvet olvasok e- verzióban a másikat meg normál könyvben. Így megmarad az egyensúly.
      Az amazonról rendeltem meg és, ha jól emlékszem 4 napon belül meg is kaptam. Ha konkrét kérdésed van, írj nekem nyugodtan emailt és szívesen válaszolok. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)