Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (25)

Itt az ideje egy újabb hírekkel teli bejegyzésnek. Másra most egyébként is képtelen vagyok, mert elég sok kellemetlen körülmény van jelenleg az életemben, és ezalatt nem csak a hőséget értem sajnos.
Pedig sok könyv várja, hogy bejegyzés szülessen róla, egészen pontosan egy, kettő, három...... hat. Szóval majd lesz róluk.... valamikor.


Elsőnek egy borító leleplezést hoztam, mégpedig Jamie McGuire új könyvének borítóját. Egy jó kis new adult, zombis sztorinak tűnik, ez a piros - fekete színekben pompázó, baljóslatú dolgokat sejtető borító meg különösen illik a témához. A regény egyébként október 1-jén jelenik meg.


Következő hírünkkel megint a filmadaptációk világába teszünk egy kis kitérőt. Az itthon félbehagyott Morganville-i vámpírok sorozat külföldön elég nagy sikernek örvend. Sokszor merült már fel a rajongókban a kérdés, ami minden más sikeres sorozatnál vagy könyvnél felmerül, hogy mikor is lesz belőle film/sorozat. 
A közelmúltban erre is választ kaptunk magától az írónőtől. Mivel mindenki csak érdeklődött a filmes jogok után, de konkrét előremozdulás nem történt, elhatározta, hogy a rajongók (és a kickstarter.com) segítségével websorozatot csinálnak belőle. A rajongók összedobták a 6 epizódhoz szükséges pénzt, egészen pontosan  81,752 dollárt (a keretösszeg 75,000 lett volna). Így sikerült a közelmúltban a Veronica Mars filmet is összehozni, úgyhogy talán nem reménytelen az eset. 
Persze, nem szabad túl nagy ábrándokat támasztani a dologgal kapcsolatban, mert nem rendes, 40-50 perces részek lesznek ezek, hanem ha jól emlékszem, Rachel Caine az egyik interjúban 10 perces epizódokat mondott, de azt is említette, hogy ha beválik és több pénz gyűlik össze, szó lehet esetleg többről is.
Eddig egy szereplőt említett, mégpedig a Buffy-ból ismert Amber Bensont, aki Amelie-t fogja alakítani.
Kíváncsi leszek, mit hoznak össze belőle. Trailer decemberre várható, a friss híreket pedig megtalálhatjátok a sorozat oldalán : http://www.morganvilletheseries.com/index.html

Richelle Mead háza táján is mozgolódás van, hiszen végre napvilágot látott a VA 1. jelenete Dimka szemszögéből. Érdekes az ő fejéből nézni az eseményeket, hogy mit gondolt Rose-ról már az elején.

Ezen kívül felkerült a The Fiery Heart első fejezete is Adrian szemszögéből, amit már csak ezért is el kell olvasni: http://goo.gl/1Ss0xo




Megjegyzések

  1. Hihetetlen, hogy ezt a kickstarter dolgot milyen gyorsan felkapta mindenki a V.M. akció sikere után.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az utóbbi időben nagyon. De ez azért van, mert látták a V.M. esetében, hogy mire lehet rávenni a rajongókat, ha a kedvencükről van szó. Egyébként úgy vagyok vele, hogy amíg jó dolgok sülnek ki belőle, csinálják :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr