Ugrás a fő tartalomra

Augusztusi tervek

Nem szoktam ilyen "tervezős" posztokat írni, mert úgy is tudom, hogy Murphy úgyis keresztülhúzza a számításaimat, bármit is csinálok, úgyhogy feleslegesnek tartom. De ez most kivételes eset, mert augusztus egy különleges hónap lesz.


2 okból is különleges lesz, bár ebből az egyiknek semmi köze a tervezéshez. Idén lesz 5 éves a blog, ami hatalmas idő. Azt, hogy miként ünneplem majd, még nem tudom, majd idővel kiderül. Ej, ráérünk arra még, hogy Petőfi Sándor méltán híres Pató Pál urának szavait idézzem.

A másik, amiért különleges a hónap, mert Abstractelffel (igen, megint előkerül a neve, mert ő az én kis tettestársam minden buliban és mindenbe belerángat :D) megint újraolvasós hónapot tartunk. A múltkoriban már írtam is a júniusi hasonló "akciónkról", meg arról, hogy milyen jól esett, és ettől a hónaptól sem várok mást.
Júniusban 3 könyvet sikerült újraolvasnom (mert emellett az aktuális olvasmányaimból is fogyasztottam természetesen), Kirsty Moseley egyik regényét, és a Night School első két részét.
Ezúttal is úgy számolok, hogy 3 könyv fog beleférni, de kettő biztos. És hogy mik lesznek ezek? Mondom is!

A Mara Dyer trilógia első két részét mindenképpen szeretném újraolvasni, mert novemberben jön a befejező rész, és fel kell frissítenem az emlékeimet, hogy minden apró részletre emlékezzek és összeálljon a sztori. Egyébként majd kiugrottam a bőrömből, mert sikerült dedikálva előrendelnem a harmadik részt egy "sima" kötet áráért.  Nem tudom elmondani mennyire örülök neki, és alig várom, hogy megjelenjen, és a postás feltűnjön vele a kapuban. Szavak nincsenek rá, hogy mennyire szeretem azt a sorozatot.
Szóval ennek a már megjelent két része biztos, hogy sorra kerül.
A kötetek vaskosságát elnézve, lehet, hogy nem is fog több beleférni, mert mellette még ott van az Elenor & Park, amit épp olvasok illetve a Perfect is, szóval könyv nélkül nem maradok. De!
De, ha belefér, akkor újraolvasom a The Hunger Games 3. részét is, hogy képben legyek, mire jön a film. Azért csak a harmadikat, mert azt jóval kevesebbszer olvastam, mint az első kettőt, így kevésbé ivódott belém minden apró részlet.. Arról nem is beszélve, hogy mindhárom rész tuti nem férne bele.

Kb. ennyit a jövő havi tervekről.
Hamarosan ( mondjuk holnap) jelentkezem a megjelenéses posztommal is és elvileg holnap sorsolom az asszociációs játék nyerteseit is, úgyhogy aki még kedvet és kreativitást érez magában, nyugodtan jelentkezzen :) Még van esély nyerni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)