Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (41)

Megint eljött az idő egy kis híreket összetömörítő blokkra. A hírek  nagy része most is filmes, ebből is jól látszik, hogy Hollywood nagyon ráállt a sikerkönyvek feldolgozására, ami nem baj, ha jó kis filmet raknak belőle össze. De ez sajnos nem mindig sikerül.



Ahogy a Vámpírakadémia esetében sem sikerült ezt kivitelezni. Imádom a könyveket, emlékszem hogy remegve vártam a külföldi megjelenést, muszáj volt azonnal tudnom mi is lesz Rose és Lissa sorsa. Sokat vártunk a megfilmesítésre is, és nagyon örültem neki, mikor felröppen a hír, hogy valóra válik a rajongók álma. Ám, ahogy közeledett a premier és jöttek a részletek, a lelkesedésem úgy hagyott alább. A filmet csak hatodszorra sikerült megnéznem, az első öt alkalommal egyszerűen 10 perc után kikapcsoltam. Hatodszorra végül csak végigszenvedtem, és igen sajnos azt kell mondanom, hogy szenvedtem, mert ez halovány árnyéka sem volt annak, amit Richelle Mead megálmodott. Inkább volt paródia, mint normális film. Meg kell mondanom nagyon csalódott vagyok. Most nem írnék róla részletesen, hogy mi nem tetszett, ki tudja, lehet, hogy egyszer ráveszem magam, de az is lehet, hogy nem. Mindenesetre kíváncsi voltam, hogy lesz - e folytatása, ha másért nem azért, hogy Adriant láthassam, de ha a folytatás is ilyen lesz, akkor inkább kihagyom... 
Azért valószínűleg olyan kirobbanó sikert külföldön sem arathatott a film tekintve, hogy  lebegtetik a folytatást, de twitteren buzdítják az embereket, hogy biztosítsák őket támogatásukról, tehát ők sem teljesen biztosak a folytatás sikerében.
Közben már a hivatalos facebook oldalon feldobták a legnagyobb kérdést, hogy a rajongók szerint ki lenne a legalkalmasabb színész  szeretett, imádnivaló Adrianunk számára. Azt hiszem a válasz elég egyértelmű volt. 
A két legtöbb szavazatot kapott színész Chace Crawford és Douglas Booth , teljesen érthető okokból., mindketten jó Adrian alapanyagok lennének.


A harmadik és negyedik helyen végzett Ian Somerhalder és Nic Wheeler. Iant imádom, nincsenek rá szavak, hogy mennyire, de valljuk be, ő már kiöregedett ebből a szerepből (hű, de borzalmas volt ezt kimondani). Nic Wheelert viszont támogatnám, nagyon is. Hogy őt honnan ismerhetitek? A Bloodlines könyvek trailerében ő alakította Adriant, nagyon is jól. Őt simán el tudnám képzelni, és ahogy elnéztem a rajongókat, nem vagyok vele egyedül.


Sok szavazatot kapott még Max Irons, Adam Gregory és Nico Tortella is. Természetesen érkeztek olyan ötletek is amik elég érdekesen vették ki magukat, mint pl Alex Pettyfer (őt is imádom, de a kanyarban sincs, ha Adrian szerpéről van szó), Hayden Christensen, Tyler Hoechlin és Jensen Ackles. Tyler nekem örökké Derek marad szerintem, Jensen meg Dean, és csakúgy, mint Ian pöppet túlkoros a szerephez, bár tény, hogy sokáig elnézegetném őket a képernyőn... 
Kíváncsi vagyok , végül kit választanak majd. Szerintetek ki lenne a legideálisabb?
(folytatásának híre: http://goo.gl/l1PmNh, a film hivatalos fb oldala: http://goo.gl/txxJvt )

Nemrégiben reppent fel a hír, hogy befejeződött a Mockingjay (Éhezők Viadala 3.) fogatása. Az alábbi képet a rendező tette közzé twitterén:

A három főszereplő és a rendező
Hihetetlen, hogy mi még a 3/1-et sem láttuk, ők meg már befejezték a 3/2 forgatását. És vége lesz az egésznek. Jó, nekünk még nem, mert egy kicsit még várnunk kell, mire a végét nézhetjük, de akkor is fura a tudat. Az első rész 2014 novemberében a második, pedig egy évvel később 2015. novemberében kerül a mozikba. Addig is itt egy kis szösszenet a 3/1-ből. (forrás: http://goo.gl/zRLt1s )



Az előző vegyes felvágottban említettem, hogy újabb regény került megfilmesítésre a Delirium személyében. Sajnos azonban nem karolták fel a pilot alapján, úgyhogy nem lesz belőle sorozat :(
Terveztem megnézni a pilotot, de így már nem látom értelmét.

A mai utolsó hírünk pedig szintén egy megfilmesítés, mégpedig a The 5th Wave mozi verziója. Megvannak a főbb szerepek.
Cassie-t Chloe Grace Moretz alakítja (akit az If I stay c. filmben is láthatunk majd), Ben Parish szerepében Nick Robinsont láthatjuk majd, és Alex Roe lesz Evan Walker.
Egyelőre nem tudom, hogy mennyire illenek a szerepre, mert még nem olvastam a könyvet, de ez lesz a következő olvasmányom, tekintve, hogy Abstractelffel ez a júliusi közös könyvünk és már nagyon várom! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)