Ugrás a fő tartalomra

Őszies könyvek

Abstracttól kaptam meg ezt a őszi, összebújós könyves tag-et, aminek lényege, hogy az őszi hangulathoz könyveket csatoljunk. Ez igencsak időszerű, hisz a napsütéses vénasszonyok nyara után beköszöntött az igazi, klasszikus, borongós ősz. Mondjuk ennek annyira nem örülök, mert az évszaknak a napsütéses verzióját valahogy jobban kedvelem, de nem panaszkodom, mert eddig kaptam belőle bőven.
Most viszont lássuk a kapcsolódó könyveket, amivel esetleg foglalatoskodom, mikor nincs kedvem még az orromat sem kidugni a lakásból.



Az eredeti ötlet innen származik.

1. Ropogó Levelek: A világ tele van színekkel - válassz egy könyvet, amelynek a borítóján szerepel piros/narancssárga/sárga!

Nem volt benne egyértelműen, hogy 1 borítón kell mindhárom színnek szerepelnie, vagy jó lesz külön - külön is, úgyhogy több variációt kaptok. (mert nem én lennék, ha nem bújnék ki az 1-es szabály alól...) Van mélybordó Lang Leav verseskötetének személyében, van narancssárgás a The Fiery Heart borítóján, és van sárgás- narancssárgás a Futótűz és a Hűséges elején (igaz, utóbbit még nem olvastam, de már itt dekkol a polcomon).



2. Kényelmes Pulcsi - Végre elég hideg van ahhoz, hogy viselhessük a meleg, kényelmes ruháinkat: melyik könyv éri el, hogy átjárjon a meleg, bolyhos érzés?

Ennél a kérdésnél azonnal beugrott egy könyv, aminél ez az érzés dominál. Nagyon cukik a főszereplők, minden hülyeségükkel együtt, van benne romantika bőven, humor is található benne és olyan kis warm and fuzzy leszek tőle, már akkor is, ha csak rágondolok.



3.Őszi vihar: Süvít a szél, és esik az eső - mutasd meg a kedvenc könyved vagy műfajod, amit egy viharos napon szeretsz olvasni!

Kedvenc műfajom nincs, de ha egy ilyen esős viharos estéről van szó, akkor Maggie Stiefvater: The Scorpio Races (Skorpió vágta) simán szóba jöhet a borongós, vésszel teli hangulatával együtt. Imádom azt a könyvet, egyenesen erre az időre teremtették.



4.Hűvös, csípős levegő: Melyik a legmenőbb karakter, akivel helyet cserélnél?

Ez nehéz. Talány Sydney helyébe lennék (ááá, dehogy, nem Adrian miatt, véletlenül sem...) legszívesebben a Bloodlines sorozatból. Bírom azt, hogy nagyon sokat fejlődött, változott, és nagyon oda tudja tenni magát, ha kell, a mágiáról már nem is beszélve. Nincs az a helyzet, amiben elveszettnek érezné magát. Na és persze ott van neki Adrian.



5.Forró almabor: Melyik alulértékelt könyvet szeretnéd, ha felkapnák?

Ó, ez nekem való. Egy ideje már szívügyem a Night school sorozat. Nagyon jó lenne, ha többen olvasnák, mert megérdemelné. Azt, hogy mi lesz a sorsa itthon, még mindig nem lehet tudni, a kiadó még nem tette közzé, hogy folytatják - e vagy sem.


6.Kabát, sálak és kesztyűk - Egyre hidegebb van, úgyhogy ideje rétegesen öltözni - Melyik a leggázabb borító, amit nyilvánosan nem szívesen mutogatsz?

Ezzel igencsak bajban vagyok, mert nagy cover - whore hírében állok és minden könyvet a lehető legszebb borítóval igyekszem megvenni, szóval nincs nagyon olyan, amit ne mutogatnák szívesen. A legkevésbé kedvelt borítója talán a Bridget Jones naplójának van, ezt, ha tehetem inkább becsomagolom, ha kültérre viszem. Szegénykém nem egy szépség, pedig a  könyv maga jó.



7.Sütőtökkrém: Melyik a kedvenc őszi komfort ételed?

Az almás süti. (épp van is belőle egy adag a konyhában) Minden héten, mit minden héten, minden nap lehetne belőle sütni. Amellett, hogy nagyon finom, iszonyat jó illatot varázsol a lakásba. Imádom!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)