Ugrás a fő tartalomra

Udvarlás könyvekkel könyveknek

Abstractelf volt olyan drága és megjelölt ebben az aranyos book-tagben. Így hát lássuk, hogyan is alakul ki a vonzalom a könyvek között (vagy iránt).


1. lépés - Kölcsönös vonzalom - Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg
Ez a kérdés alapból nem nekem való. Nancy vagyok, és cover - whore. Ebből adódóan a megvásárolt könyveim nagy részénél érvényes, hogy valamilyen szinten belejátszott a borító is a kiválasztási folyamatba. Egyszerűen nem tudok egyet kiemelni, mert tényleg, ha könyvet veszek, akkor a borító alapján választok kiadást is. Az utolsó könyv, amit vettem az pl. az End of Days volt. 



2. lépés - Első benyomás - Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be
Ez a Ghost Bird series első része volt, az Introduction. Eddig nem okozott csalódást az én kis guilty pleasure-öm.



3. lépés - Csábítás - Egy könyv csodálatos írással
Ez viszonylag friss élmény, olyannyira, hogy kb. két órával ezelőtt fejeztem be a könyvet. Az írónő valami olyan mesterien csavarja a szavakat (és a szálakat is), hogy azt öröm volt olvasni.



4. lépés - Első randi - Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad
Ez a cím is a Ghost Bird sorozatot illeti. Egyszerűen addiktív, még akkor is, ha jó hosszú listát lehetne írni a hibáiból.

A sorozat első 6 része (forrás:pinterest.com)

5. lépés - Éjszakai telefonálások - Egy könyv, amit egész éjjel olvastál
Na, ez megfogott. Nem tudom, mi volt az utolsó könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtam. Az az igazság, hogy most ott tartok, hogy az alvás néha mindennél többet ér, úgyhogy nem nagyon szoktam éjszakázni, mert annak másnap iszom meg a levét, de nagyon, és ezt nem igazán engedhetem meg magamnak. Ha jól emlékszem, talán a Burned volt, amit késő estig olvastam, de az már jó pár évvel ezelőtt volt.



6. lépés - Mindig rád gondolok - Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből
Ez megint a Ghost Bird. Ebből is látszik, hogy uralja a gondolataimat az a 9 nagyon édes lény.

7. lépés - Testi kapcsolat - Egy könyv, aminek imádod az érintését
Ruta Sepetys Árnyalatnyi reményének a borítóját imádom, a magyar és az amerikai kiadásét egyaránt. Kivételes esetek egyike, hogy majdnem tapintásra is ugyanolyan a két külső védőborító.



8. lépés - A szülőkkel való találkozás - Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál
Egyértelműen az egyik személyes kedvencem, a Burok az. Már körbejárta a családot, rokonságot, és eddig mindenkinek tetszett. Vagy csak nem akartak megbántani...



9. lépés - A közös jövő - Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben?
Ez a Lélegezz trilógia lesz Rebecca Donovantől.



10. lépés - Oszd meg a szeretetet. -  Kiket jelölsz?
Aki kedvet érez, akinek szimpatikus, akárkit, akinél még nem járt ez a tag. (Gigi, ha úgy érzed, hogy nincs kedved/ihleted írni, ez egy jó alibi :D)

Megjegyzések

  1. Először is, gyönyörű lett a blog! :) Nagyon kis csinos, nyárias külalakot öltött! :)
    Amúgy érdekes, hogy nálad is inkább a frissebb olvasási élmények dominálnak válaszadáskor. Ez a Night School-pótló sorozat pedig totál betalált nálad. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Igen, bár azért egy - két régebbi is betalált (Árnyalatnyi remény, Burok). A 9 pasis sorozat a legjobb! Már előre félek mi lesz, ha elfogynak a részek. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)