Ugrás a fő tartalomra

C.L.Stone: Introductions (Ghost Bird #1)


Sang egy agorafóbiás anyával és egy szinte alig látott apával körbevéve utálja az elszigeteltséget, ami miatt szinte láthatatlanná vált. Egyetlen dologra vágyik, még pedig arra, hogy új lappal indulhasson, kortársai elfogadják őt átlagosnak, mert a különlegessége kirekesztetté teszi.

Mikor családja új iskolai körzetbe költözik, Sang beszivárog egy olyan csak fiúk alkotta baráti körbe, ahol a srácok szinte minden szempontból tökéletesek. Mivel ez a szülei negativitásán túl némi tapasztalatot biztosít neki, amiért nagyon is hálás, gyorsan megkedveli a fiúkat, és reméli, hogy beilleszkedhet közéjük, és megtanulhatja milyen is egy normális baráti kapcsolat.

Azonban a fiúknak megvannak a maguk titkai, és mindent megtesznek, hogy megóvják a lányt a titokzatos Akadémiával kapcsolatos tudástól, amely intézménynek ők hűséget fogadtak.
Lépésről lépésre, Sand ráébred, hogy barátai nagyon messze állnak attól a normális állapottól, amire ő számított. Vajon hűsége megmarad akkor is, ha a sötétben kell tapogatóznia, vagy elfogadja azt, hogy egy titkokkal teli házért cserébe kapott egy másikat? 
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


Nem is igazán emlékszem, hol bukkantam rá a regényre, talán az Amazon toplistáján és mivel az első két rész ingyen letölthető volt e-bookban, kaptam az alkalmon, gyorsan bedobtam a virtuális kosárba, "kifizettem" és már meg is érkezett Nathan-re (Igen, elneveztem a kindle-met, és? Három évnyi gyümölcsöző kapcsolat után már csak lehet neki nevet adni!)

Sang nem népszerű lány, nem modell alkat és családjának köszönhetően a szociális élete egyenlő a nullával, ráadásul korábbi tapasztalatai sincsenek e téren. Így találkozik hét, jobban mondva kilenc különleges fiúval, akik valami nagy titkot rejtegetnek.

Azért figyeltem fel rá elsősorban, mert a fülszövege alapján erőteljesen hajazott a Night School-ra, amiről tudnivaló, hogy a szívem egyik csücske. Aztán kicsit utánaolvasgattam, és a vélemények meggyőztek arról, hogy ez bizony jó, és nekem való, így hát belevágtam. Annyira örülök neki, hogy megtettem! Rég kapcsolt ki ennyire egy regény. Sokan írták róla, hogy hibái ellenére is addiktív, és lám, azt kell, hogy mondjam, tényleg az.

Mire a regény végére értem, megbizonyosodtam róla, hogyha újra iskolás lehetnék, akkor tuti, hogy az Akadémiára szeretnék járni, még ha sok is a meló és néha veszélyes is. Ki ne szeretne, ha olyanok a diákok, mint Kota, Victor, Silas, Nathan, Gabriel, North és Luke meg persze Dr. Green és Mr. Blackbourne.

Sang finoman szólva is mázlista. hogy ezek a fiúk pártfogásukba vették, de megérdemli, mert így legalább valami kis minimális öröm költözött az életébe, ami neki is újdonság, hiszen, azt hiszem kijelenthető, hogy igencsak ingerszegény környezetben nevelkedett. Vagy nem is tudom, minek nevezhető az, ahol a drága anyuka kiskorától kezdve csak azt táplálja a gyerekbe, hogy nem beszélhet senkivel, főleg nem pasikkal, mert kivétel nélkül mindenki vagy szatír vagy perverz vagy gyilkos, és az lesz a vége, hogy meg fogják erőszakolni. 
Ezzel ellentétben azonban a szülőknek fogalmuk sincs arról, hogy Sang mikor jön vagy megy, annak sem tulajdonítottak különösebb figyelmet, ha egész nap nem látták őt, és ez még a lightosabb része a dolognak.
Szóval nem csoda, hogy élénken érdeklődik a fiúk iránt, hisz az eddigi elszigeteltség után ez mindenképpen felüdülés. Sőt, egyenesen ki van éhezve a szociális interakciókra, főleg, miután megtapasztalja, miből is maradt ki eddig. Ennek ellenére még neki is feltűnt, hogy van valami fura a fiúkban, valamit titkolnak.
Erről a titokról igazából nem sokat tudunk meg az első részben, mert a címéhez híven az egész tényleg csak "bemutatkozás", hiszen minden fejezetben egy új karakter mutatkozik be és ismerkedik meg a lánnyal.

Azt hadd mondjam el, hogy mindannyian nagyon cukik és közvetlenek, mindegyiküknek megvan a maga kis karaktere és kiemelkedő tulajdonsága, mint pl. Kota a vezető egyéniség, Gabriel a stylist, Victor a megfontolt művész/zenész, stb, így alkotnak egy egységet.
Így minden adott ahhoz, hogy az olvasó a sorozat rabjává váljon már az elején, annak ellenére, hogy a regény korántsem reális.
Egyrészt, mennyi az esélye annak, hogy egy kis szürke egérke leányzó belebotlik azonnal (értsd 24 órán belül) 9 ilyen jó pasiba? Konkrétan úgy bukkantak fel egymás után, mint gaz a kertben eső után (aki kertes házban lakik, tudja, miről beszélek). Egy vagy kettő még hagyján, de kilenc? Tisztára, mint a Hófehérke és a hét törpe, csak itt a törpék korántsem törpék, baromi jól néznek ki, és nem heten vannak, hanem kilencen.


 Két fanmade tabló a fiúkról. (Én személy szerint inkább a bal oldalit preferálom, Mr. Blackbourne kivételével. Ő a jobb oldali képen az igazi :D) 

A másik legvalótlanabb pillanata a regénynek az volt, mikor az egyik fiú (ha jól emlékszem, Silas) felhívta telefonon Sanget és az anyja ezen annyira kibukott, hogy megbüntette. Oké, egy szobafogság még belefért volna, bár egy ártatlan telefonhívás miatt szerintem az is túlzás, de amit az anyja tett, az egyenesen kegyetlenség volt, ugyanis letérdeltette a lányt majd ecetes citromlevet itatott vele, ami szétégette/szétmarta a torkát. WTF? Kizártnak tartom, hogy van olyan szülő, aki ilyen fájdalmat okoznak a gyerekének szándékosan.

Aztán a harmadik dolog, amin picit fennakadtam, hogy ezek után Kota leültette a lány, majd elemlámpával belenézett a torkába és megállapította az égési sérüléseket. (Itt szeretném kihangsúlyozni, hogy szereplőink nagy része 15 éves. Egyedül Mr. B és Green Doki lóg ki a sorból, ők 19 körül vannak, bár a pontos koruk nem derült ki.) Honnan a fenéből tudna ilyet egy 15 éves fiú?
Oké, hogy a sorozat későbbi részeiben kapunk rá magyarázatot, hogy miért ilyenek, amilyenek, de akkor is nehezen hihető.
Szóval igen, van benne hibácska bőven. Kérdések is maradtak jócskán benne, főleg az utolsó fejezet elolvasása után.

A szerelmi szálak így elsőre szinte megjósolhatatlanok, nem tudni ki kivel mikor vagy mit ad isten, egyszerre hánnyal... Valami biztos lesz Sang és valamelyik srác között, ez 1000%, a kérdés csak az, hogy kivel és mikor. Esélyesnek egyelőre mindenki esélyes.

Azonban a fentebb felsorolt furcsaságok és gyenge pontok ellenére tényleg iszonyatosan könnyed, gyors és meglepően szórakoztató olvasmány, amibe a kicsit egyszerű, de közvetlen, pörgős stílus is belejátszik. Meg az is, hogy rövid a könyv. A sorozat a Goodreads szerint 20 részes, de az írónő szerint nem kizárt, hogy több is lesz. (mondjuk azért, amikor megláttam a 20 részt, kaptam egy kisebb sokkot) Jelenleg 8 rész kapható.

Meglátjuk majd, hogy miként alakul a jövőben, de egyelőre új kedven címre esélyes a guilty pleasure kategóriában.
A Night School kedvelőinek különösen bejöhet, bár erről még egy kicsit lehet, hogy korai nyilatkozni.


Megjegyzések

  1. Vártam már ezt az értékelést. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg már vártam, hogy feltehessem, csak baromira el vagyok maradva az értékeléseimmel, és időbe telik, mire utolérem magam. :)

      Törlés
    2. (Amúgy jó poszt lett, csak nem tudom eldönteni, hogy nekem való-e a könyv. :))

      Az olvasóid megvárnak. :D Kíváncsian várom őket.

      Törlés
    3. Attól függ, mennyire tolerálod a kissé butuska történeteket meg a hihetetlen dolgokat a sztoriban. Ha nem bírod, akkor nem neked való. Vannak benne nagyon hülye dolgok, de ezek felett át kell siklani, úgy élvezhető, de persze nem mindenki tudja ezt megcsinálni. Nem tudom, ezzel segítettem- e valamit vagy csak jobban összezavartalak. :D Lehet, hogy érdemesebb beleolvasni (az első rész nagyon rövid), bár igazi plot csak a második résztől van.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)