Ugrás a fő tartalomra

Jamie McGuire: Beautiful Redemption (Gyönyörű megváltás) (The Maddox Brothers #2) - BTK (14)

Ha egy Maddox fiú szerelembe esik, az örökre szól. De mi történik akkor, ha először nem téged szeret? Liis Lindy kemény, tréfát nem tűrő FBI-ügynök. Úgy döntött, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Előléptetésről és megoldhatatlan ügyek megoldását követő kézfogásokról álmodozik. Minden erejével azon van, hogy ő legyen a legjobb. Thomas Maddox arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy sok életet megmentett, van egy ügy, ami meghaladja a képességeit. Fiatalabb öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel ott volt egy tragikusan végződő alagsori gyújtogatásnál, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi alkut ajánl öccse megmentése érdekében: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. A gond az, hogy ezt úgy kell közölnie az öccsével, hogy közben ne leplezze le titkos munkáját a családja előtt. Emiatt a családi ünnepségre elviszi magával Liist, mintha a párja lenne. Ám amikor véget ér a hétvége, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e a vonzalmukat. Betekintést kapunk a jóképű és ravasz Thomas Maddox világába, és megtudjuk, hogy milyen az, amikor valaki nem először, hanem utoljára lesz szerelmes.

A Maxim kiadó jóvoltából jelenik meg az itthon méltán kedvelt Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása, a Gyönyörű megváltás.
Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!



Jamie McGuire könyveivel és a Maddox - tesókkal régre nyúlik vissza a kapcsolatunk, így szinte egyértelmű volt,  hogy előbb - utóbb Thomas története is sorra kerül.

Thomastól rettegnek a beosztottjai, ám a legújabb kolléganője nem riad vissza tőle, főleg, mert tudja, hogy ez a szigorú viselkedés csak egy álarc. Ahogy egyre több időt töltenek együtt, egyre csak bonyolódik kettejük helyzete, de egyre inkább szükségük is van egymásra, még ha nem is vallják be egymásnak.

Valahogy ez a kötet más volt, mint az eddigiek, de ez nagy részt adódhat a két főszereplő foglalkozásából, ugyanis mindketten FBI ügynökök, így veszélyesen élnek és ez meg az éppen folyamatban lévő titkos küldetésük nagyban meghatározta az egész regény hangulatát, de nem rossz értelemben. Csak azt sajnáltam, hogy a tényleges akció ennyire a végére korlátozódott, de ne szaladjunk annyira előre.

Forrás: goodreads.com
Azzal kezdtem, hogy miben különbözött a könyv az elődjeitől, most pedig azzal folytatnám, hogy miben hasonlított. Először is evidens, hogy egy Maddox- tesó a főszereplő, mégpedig az előző kötetben futólag már megismert Thomas. Nevéhez híven ő sem egy átlagos temperamentummal rendelkező férfi, a Maddox név kötelez. Néha forrófejű és az érzelmei vezérlik, márpedig abban igencsak bővelkedik, hiszen nemrég élt át egy hatalmas csalódást Camille személyében, aki azóta öccse barátnője lett. Így érthető, hogy nem igazán van mosolygós hangulatban.
Liis is hasonlóan érzi magát, hisz ex-pasija miatt kényszerült átkéretni magát egy másik városba.
És milyen az, ha két sérült lélek találkozik? Kaotikus, pontosan olyan, mint Liis és Thomas kapcsolata. A vonzódás szinte azonnal kialakult köztük, de mindketten lelkileg sérültek, így a bizalom nem épp olyan dolog, amit könnyen osztogatnak, ráadásul FBI ügynökként hajlamosak mindketten egy hangyányit túlanalizálni a másik és a maguk minden lépését. Ebből pedig, mint tudjuk, nem sok jó sül ki.
Amiben még hasonlított az előző részhez, hogy sok olyan apró, jelenet, részlet köszönt vissza, amelyet már valamely más könyvből ismerhettünk, akár a Gyönyörű sorscsapásból, akár a Gyönyörű tévedésből, mint pl. Travis és Abby pótesküvője vagy éppen az a bizonyos tűzeset, amiben Travis is gyanúsított.

Rá kell térnem arra is, hogy mi az, ami eddig nem igazán volt, ez pedig nem más, mint a nyomozás az ügyben, amit Liis és Thomas ügynökökként megoldani igyekeztek. Érzésem szerint az egész ügy csak ilyen töltelékszál volt, ami azt a célt szolgálta, hogy főhőseink kicsit összemelegedjenek undercover küldetésük alatt (vagy éppen még jobban összekuszálódjanak a dolgaik), illetve, hogy a végén kialakuljon a drámai helyzet. Félre ne értsétek, elszórakoztatott a cselekményszál ezen része, csak egy cseppet átlátszó volt és ezt egy picurit sajnáltam. Ahogyan azt is, hogy az igazán akciódús részek az utolsó 1-2 fejezetre korlátozódtak, és annak a megoldása sem lett igazán kibontva. Az egész ügyet, ami a történet alatt szépen felépítettek minimális erőfeszítéssel, a végén egy - két mondatban lerendezték, a megoldást csak utólagos elmesélés alapján tudtuk meg.

De tudjátok mit? Nem zavart igazán, mert hiszen nem ez volt a lényeg. Jamie könyveit egyáltalán nem az akciódús részek miatt szeretjük, hanem egyértelműen a férfi alapanyag és a romantika miatt, amiből itt is volt bőségesen. Bár az én ízlésemnek talán egy cseppet túl sok volt a dráma része, túl sokat analizálták a helyzetet (igaz, ez a személyiségükből is fakadt nagyrészt), de azt gondolom, hogy a rajongók így sem lesznek elégedetlenek a végkifejlettel, hiszen némi izgalom sosem árt.
Összességében hozta az elvárt szintet a regény, és abszolút beleillik az eddigi "gyönyörű" könyvek közé.

                      Extra

Azt hiszem, a cover whore énemből fakadóan nem meglepő, hogy érdekességként a külföldi borítókat szeretném nektek megmutatni. Annyit elöljáróban, hogy néhányuk kimondottan szemet gyönyörködtető!

Rögtön kezdenem kell a legkülönlegesebbel, mégpedig a magyar keményborítós verzióval, ami nagyon más, mint a puhaborítós, viszont egész jól visszaadja a könyv keltette hangulatot.


Aztán van itt még egy német, egy olasz, és egy brazil kiadás. Nekem a személyes kedvenc egyértelműen a német verzió, a maga egyszerűségével és a pillangójával, még ha nem is érzem, hogy olyan nagyon kapcsolódna a sztorihoz. 



                        Játék

A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkosügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra. 
Játékra fel! :)

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A mai idézet pedig a következő:
"– És ha esetleg mégis elfogy a szerencsénk – szólt a férfi –, akkor mi más áll rendelkezésünkre a ládikádban?
– A szokásos turista holmik.
– Mint például?
– Bilincs.
– Perverz – mondta Nick.
– Egy Glock – folytatta Kate.
– Természetesen.
– Fojtóhurok.
– Mindig kapóra jön.
– Éjjellátó, rugós kés, golyóálló mellény, rengeteg lőszer, valamint egy tartalék kézi páncéltörő gránátvető.
– A legalapvetőbb felszerelés – bólintott a férfi.
– Uramisten – nézett Willie Kate-re. – Te mégis milyen vakációkhoz vagy szokva?
– Pont ilyenekhez – felelte a nő."
Ha kedvet kaptatok a könyvhöz, ITT megrendelhetitek.

További blogturné állomások:
11.25. Book Heaven
11.26. Kelly és Lupi olvas
11.27. Deszy könyvajánlója
11.28. Insane Life
11.29. Angelika blogja
11.30. MFKata gondolatai
12.01. Kristina blogja
12.02. CBooks
12.03. Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr