Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus, 2015

Múlt & Jövő - Összegzés (8)

Közeleg az iskolakezdés! Tudom, hogy most megint sokan csúnyán néznek rám, de én szeretem ezt az időszakot, már be is szereztem magamnak egy csomó tollat, füzetet, amit iskola hiányában majd a munkahelyemen hasznosítok. Az utolsó nyári hónapot is mondhatni kimaxoltam, tekintve, hogy simán túlszárnyaltam az előre kijelölt olvasmányok mennyiségét. Összességében 12 könyvet sikerül elolvasnom, amivel az idei második legjobb hónapot sikerült teljesítenem.

C.J. Daugherty: Endgame

Összetört. Szétesett. De nem győzték le.  A kémet kiiktatták, de ezért nagyon nagy árat fizettek - a Cimmeria Akadémia lázadói elveszítették vezérüket, és Carter West is eltűnt.  Nathaniel szinte már érzi a győzelem ízét.  De Allie és a többi túlélő még nem végzett. Először is Cartert kell visszaszerezniük, aztán ki kell tervelniük, hogyan fizessenek meg Nathanielnek. Vagy így vagy úgy, de a játéknak véget kell érnie. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Amikor fogadásból elkezdtem a Night School sorozatot, nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem majd a szereplőket, a helyszínt (valahogy az Angliában játszódó történetekkel hadilábon állok), és úgy az egész történetet.

C.L.Stone: First Days (Ghost Bird #2)

Sang Sorenson mindig is láthatatlan volt. Az Ashley Waters Gimnázium új diákjaként, reméli, hogy új barátai meghozzák életébe a változást, amire vágyott és könnyedén beilleszkedik majd. De az Akadémia diákjai, nem azért vannak ott, hogy szórakozzanak. A gimnázium túlzsúfolt és túl sok az erőszak. Amikor kitör a harc, Sang rájön, miért is cserélték le a magániskolát a fiúk a közoktatásra. Ebben az évben Sang már nem lesz többé láthatatlan. Ebben az évben Sang célponttá válik. Az igazgató és a helyettese mindent megtesznek, hogy elintézzék Sanget, és anyja is mindent megtesz azért, hogy tőrbe csalja, és elhitesse vele, legbiztosabb, ha meghúzza magát a háttérben. Ennek ellenére Nathan, Luke, Kota, North, Silas, Victor és Gabriel megtapasztalhatják Sang makacs hűségét, amire hatalmas szükségük lesz. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Az Introduction annyira magába szippantott, hogy szinte azonnal el kellett kezdenem a második részt.

Andy Weir: A marsi

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg.  Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.  Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg emberi tényező.  De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a számtalan leküzdhetetlennek tűnő akadállyal szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?  Az idei Könyfesziválon a Fumax standjának közelében töltött

Pár szóban (6) - Susan Ee: End of Days

Az angyaloktól való merész szabadulást követően Penry és Raffe menekülni kényszerülnek. Mindketten kétségbeesettben szeretnék megtalálni az orvost, aki visszafordíthatja azokat a változásokat, amiken Raffe és Penryn húga esett át az angyaloknak köszönhetően. A válaszok keresése közben egy olyan dologra bukkannak Raffe múltjával kapcsolatban, ami sötét erőket szabadít rájuk és mindannyiukat fenyegeti.  Mikor az angyalok apokaliptikus rémálmot szabadítanak az emberekre, kialakul a háború két oldala. Váratlan szövetségek köttetnek, a stratégiák változnak, de ki emelkedik ki győztesként? (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Megint csak eljutottam egy sorozat befejezéséhez, ráadásul nem is akármilyen sorozatéhoz. Penryn és Raffe története eddig sem volt unalmas, így a harmadik rész is igencsak jónak ígérkezett.

C.L.Stone: Introductions (Ghost Bird #1)

Sang egy agorafóbiás anyával és egy szinte alig látott apával körbevéve utálja az elszigeteltséget, ami miatt szinte láthatatlanná vált. Egyetlen dologra vágyik, még pedig arra, hogy új lappal indulhasson, kortársai elfogadják őt átlagosnak, mert a különlegessége kirekesztetté teszi. Mikor családja új iskolai körzetbe költözik, Sang beszivárog egy olyan csak fiúk alkotta baráti körbe, ahol a srácok szinte minden szempontból tökéletesek. Mivel ez a szülei negativitásán túl némi tapasztalatot biztosít neki, amiért nagyon is hálás, gyorsan megkedveli a fiúkat, és reméli, hogy beilleszkedhet közéjük, és megtanulhatja milyen is egy normális baráti kapcsolat. Azonban a fiúknak megvannak a maguk titkai, és mindent megtesznek, hogy megóvják a lányt a titokzatos Akadémiával kapcsolatos tudástól, amely intézménynek ők hűséget fogadtak. Lépésről lépésre, Sand ráébred, hogy barátai nagyon messze állnak attól a normális állapottól, amire ő számított. Vajon hűsége megmarad akkor is, ha a söt

Megjelenő szépségek (39) - augusztus

Augusztus talán az utolsó esélyünk egy hatalmas csobbanásra a kánikulában (jósolnak is meleget bőven a jövő hétre), és arra, hogy a parton/medence mellett olvassunk. Ezt muszáj kihasználni, mert aztán egy évig, na jó, 10 hónapig nem nagyon lesz rá lehetőségünk.