Ugrás a fő tartalomra

Summer Lovin’ Book Tag


Kedvem támadt írni, de természetesen nem véleményes bejegyzést, ahhoz túlságosan meleg van, így elkezdtem (Abstract felvetésére) tageket keresgélni és találtam is egy kimondottan nyárit, ami Summer Lovin' Book Tag névre hallgat.

Annyi lesz benne a challenge, hogy az idei könyveim közül igyekszem majd válogatni a pontokhoz.




1. A nyár kezdete - válassz egy könyvet, aminek figyelemfelkeltő az első sora
Ehhez a ponthoz nem is találhattam volna jobbat, mint Markus Zusak Az üzenet c. könyvét. Tulajdonképpen az első 3 mondata után döntöttem úgy, hogy ezt mindenképpen olvasnom kell, de ha csak az első mondatot olvastam volna, akkor is így döntök. Erős kezdés, az ember elgondolkozik azon, vajon mi is történhetett, ha így kezdődik a sztori:

A fegyveres tök béna.

2. Túl meleg van ahhoz, hogy kimenjünk - válassz egy könyvet benti olvasásra
Az evidens választás a Titans Victoria Scott-tól. Az biztos, hogy legszívesebben egy ültő helyemben elolvastam volna, ha lett volna rá lehetőségem, eszembe nem jutott volna kimenni.

3. Nyári road - trip - válassz egy könyvet, amit magaddal vinnél egy utazásra
Ez kicsit ellentmondásos kérdés, mert egy road - trip esetén nem igazán lenne időm olvasni, inkább a nézelődéssel lennék elfoglalva. De sima utazásra magammal vinném... mondjuk... a Withering Hope-ot. Ha repülővel utaznék, és netalán kényszerleszállást hajtana végre a gép a dzsungel közepén, még kapóra is jönne ez a kis túlélő regény.

4. Isteni Ice Tea - válassz egy könyvet, ami hideg környezetben játszódik
Itt egy kicsit csalni fogok, mert nem az egész regény játszódik hűvös környezetben, csak egy jó része. Winterfell (Deres) még nevében is elég hűvös, így a Trónok harca nem is lehetne jobb választás, és aktuálisabb sem tekintve, hogy épp most olvasom.

5. Csúnya felégés - egy könyv, ami nem nyerte el tetszésed
A The Opportunist sajnos csalódás volt. Végig az volt az érzésem, hogy nem azt a könyvet olvasom, amit a rajongók többsége. Minden évben belefutok egy - két ilyenbe, idén ehhez a könyvhöz kapcsolódik az első - és remélhetőleg egyetlen -  csalódás.

6. Perzselő nyári olvasmány - ajánld valamelyik idei kedvenced!
Két nagy kedvenc született idén eddig. Na jó, három. Ezek közül bármelyiket szívesen ajánlanám. Elsőként a Ready Player One, ami elsősorban a retro számítógépes játékok kedvelőinek nyújthat igazi csemegét, de mezei olvasó is simán szerelembe eshet a történettel (lsd. én).
A másik a már fentebb is említett Titans, ami ugyan "csak" egy szimpla családi történet, mégis befészkeli magát az ember tudatába. Nagyon szerethető történet, szeretnivaló karakterekkel.
A harmadik pedig a The Beast, mi is lehetne más. Természetes, hogy Rhage könyve bekerült a kedvencek közé.

A tag természetesen szabadon rabolható, csak kérnék egy linket, ha elvittétek, a fordítás miatt. Csodaszép nyarat mindenkinek! :))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)