Ugrás a fő tartalomra

Féléves Könyves Kiakadás Tag 2.0

Ezt a taget tavaly is megcsináltam, és az a jó benne, hogy minimális változtatással az idei évre is simán lehet adaptálni, amit Abstractelf kérésére meg is tettem. Lássuk hát a féléves eredményeket.


1. A legjobb 2016-os olvasmányod
A kedvencek kérdése mindig nehéz, esetemben sincs ez másképp. Első félévben ezt a címet nálam a Titans viszi. Aranyos családi sztori, ami valamiért nagyon megérintett. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire elvarázsol majd, de megtette és nagyon örülök neki.

2. Legjobb folytatás, amit 2016-ban olvastál
Hiszitek vagy sem, erre sokkal nehezebben találtam meg a választ, mint az előző kérdésere. Így jár az, aki sok sorozatot olvas. A legjobb folytatás talán A nagy hajsza volt, bár a The Beast szorosan ott kullog a nyomában.

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél
Kevés friss megjelenésem volt idén, kicsit rámentem a régebbi könyveimre, de ami idei és nagyon olvasnám, az a Beautiful Burn, a Maddox - tesók negyedik része, illetve Morgan Matsontól a The Unexpected Everything.

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére
ÓÓÓ, ez könnyű. Gemina (Jay Kristoff & Amy Kaufman). Egyértelműen a legjobban várt friss megjelenés. De lesz még új Rebecca Donovan könyv is, illetve jön két új McGuire regény is, szóval lesz mit várni és olvasni bőven.

5. Legnagyobb csalódás
Against of All Odds. Azt hittem, kapok egy jó kis new adult regényt a borítója és a fülszövege alapján, ehhez képest egy középszerű young adultot olvashattam. Rettentően nagy volt a csalódás, elhihetitek.

6. Legnagyobb meglepetés
Ready Player One. Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen jellegű regényt ennyire fogok szeretni, de ez is csak az író érdeme, mert ilyen sztorit hozott össze.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
Layla Hagen, aki a Withering Hope c. regényével nagyon belopta magát a szívembe, és biztos vagyok benne, hogy fogok még tőle olvasni a jövőben.

8. Legújabb könyves szerelem
Ezt a pontot tavaly egy picit félreértelmeztem, de idén ezt a csorbát sikerült kiküszöbölni. Declan az Undone-ból volt az első félév befutó könyves pasija. Na, ő ott van a szeren. Tőle én is vennék önvédelmi órákat. *kacsint*

9. Legújabb kedvenc karakter
Nem tudok kiemelni senkit, minden könyvben valaki másé ez a titulus, nincs egy, aki az összes közül kiemelkedne. Nem vagyok az a nagy fangirl ilyen szempontból.

10. Egy könyv, amin sírtál
A Titans vége volt, ami könnyeket csalt a szemebe. Annyira szép és megható befejezést kapott, amin nem lehetett nem pityeregni egy kicsit.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett
A neveletlen hercegnő első része váltotta ki belőlem azt a tipikus boldogságbuborék érzést, amit annyira szeretek, és mindig vigyorognom kell tőle. A legjobb olvasmány azokra az időkre, amikor az ember valami könnyedet és aranyosat szeretne olvasni.

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál
Mi lenne más, mint a Trónok harca. Maratont tartottam a filmből és hát igen, egy kicsit függő lettem, azt hiszem, ezek után méltán nevezhetjük kedvencnek, még ha nem is film, hanem sorozat.


13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
Lily Paradis: Volition. Igaz, magát a könyvet még 2015-ben olvastam, de a bejegyzésre csak idén került sor, viszont elég emlékezetes, legalábbis számomra.

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál)
Külsőre? Egyértelműen a Salt & Stone Victoria Scott-tól. Annyira szépséges az a borító...


15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Van egy pár... De a legfontosabbak között van a Trónok harca 2. része, az új Rebecca Donovan regény, a Gemina-t, az új Ghost Bird kötet ( 11. rész, ha minden igaz). Hirtelen ennyi jut eszembe.

16. Kiket jelölsz?
Akik úgy érzik, hogy szeretnék megcsinálni! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)