Ugrás a fő tartalomra

Pár szóban (12) - S.C.Stephens: Reckless (Thoughtless #3)

Kiera ujján immár jegygyűrű csillog, és kezében tarthatja a diplomáját. Hát lehet egy lány ennél boldogabb? 
Igen! Akkor, ha rocksztár vőlegénye is a siker küszöbén áll, és ő elkísérheti a tervezett turnéra. Bizony, Kellan és a bandája országos hírnévre tett szert, ám a következmények árnyékot vetnek a felhőtlennek ígérkező boldogságra. Egy popdíva, akinek leáldozóban van a csillaga, egy terhes nővér, egy bosszúvágyó exbarátnő, valamint paparazzók és riporterek hada – Kierának és Kellannek nem kevés nehézséggel kell megbirkóznia. Amikor a médiacirkusz a tetőfokára hág, a lány már nem tudja eldönteni, kinek higgyen: a sajtónak, a saját szemének vagy élete nagy szerelmének… 

Ez is egy olyan sorozat, amin sokáig vacilláltam, hogy elkezdjem - e, de végül győzött a kíváncsiság. Az első résznél kevés frusztrálóbb regényt olvastam, gyűlöltem és imádtam egyszerre. A folytatásra már kevésbé volt jellemző a fentebb említett kettősség, de ezek után kíváncsi voltam, mit is tartogat a harmadik kötet.


Nem tudtam, hogy mire számítsak az első két rész tekintetében, újabb földhöz csapkodásra, és teljes frusztrációra vagy netán a totális érdektelenségre. Érdekes módon egyik sem jött be.
Tulajdonképpen semmi különös nem történt, de mégis nagyon kellemes és gördülékeny olvasmány volt. Olyan értelemben nem történt semmi különös, hogy egy rocksztárnak minden valószínűség szerint a könyvben leírt események nem számítanak különlegességnek. Itt - ott egy kis házi szex videó, egy kis megvesztegetés, a vérszomjas média ferdítései, és a zeneipar kegyetlensége. Ezek a "kis" szösszenetek feldobták a sztorit, ami tulajdonképpen azt hivatott lefesteni, milyen kegyetlen is a celebek élete, illetve, hogy milyen hatással is van ez a sztárok magánéletére, párkapcsolatára.

Azért a végére egy kis izgalom is belefért. Arra egyébként nagyon jó volt a kötet, hogy megmutassa Kiera és Kellan tényleg megbíznak - e egymásban  azok után, amit együtt átéltek, és bár a kétely néha bennük van, ennek ellenére kitartanak egymás mellett és támogatják a másikat. Ebből lehetett ténylegesen lemérni, hogy mennyit változtak a kezdetek óta. Szinte megingathatatlanul hittek egymásnak és egymásban, bármilyen akadály is gördült eléjük - őrült rajongók, feltörekvő sztárocska, bolond ex . És igen, nem ez az ideális helyzet, amiben ők voltak, de reményt ad rá, megmutatja, hogy ilyen is lehet, hogy megéri küzdeni a szerelemért.

Griffin meg Anna is halálosak voltak. Nem gyenge egy páros, az már biztos. Valahogy nem igazán kedveltem korábban, de ez bőven megváltozott, mikor megszületett a közös gyermek. Ezáltal új oldalát ismerhettük meg a nagy mamlasznak, amit már előtte is megvillantott egy - egy pillanat erejéig.
Kellan esetében is voltak ilyen jelenetek, amik még inkább szerethetővé tették, de ez tőle szinte már megszokott.

Mindenesetre mindenki megkapta az őt megillető befejezést, még ha egy kicsit túlságosan fluffos is lett. Egy romantikus regényben azonban ez elnézhető.
Kép forrása: www.mybookmuse.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)