Ugrás a fő tartalomra

Múlt & Jövő - Összegés (35)

Megkezdődött az év utolsó hónapja, indul az év végi hajrá. Mondjuk nálam nem. Idén először úgy vagyok vele, hogy ha eddig nem rohantam a dolgaimmal, akkor most már minek? Vissza akarom kapni a nyugodt karácsonyt, amikor időben megérkezik a karácsonyi hangulatom és át tudom élni úgy igazából az ünnepet, ami az elmúlt években nem igazán sikerült.
Ennek jegyében igen lazára tervezem az utolsó hónapot, nem mintha nagyon megerőltettem volna magam a 2017-s évben.


Ennek ellenére magamhoz képest egész sokat olvastam novemberben.
Elsődleges célnak azt tűztem ki novemberre, hogy haladjak a kihívásaimmal, ami részben sikerült, részben meg nem. A sorozatos kihívásommal nem nagyon haladtam, még akkor sem, ha elsején befejeztem a Princess Diaries második részét. Ezzel együtt 14 folytatást olvastam idén, és még kéne négy, aminek elolvasására egyre kevesebb esélyt látok.

Viszont sikerült egy csomó pontot kipipálnom a negyvenes listámról, illetve, aminek a legjobban örültem, hogy végeztem a várólista csökkentős kihívásommal, sikerült elolvasnom 12 kiválasztott könyvet! Két évig nem tudtam a végére érni, de most újra sikerült, amit reménnyel tölt el a jövő évvel kapcsolatban.
Továbbá sikerült teljesítenem az egy régi - egy új olvasást is, így végképp nem lehet okom panaszra.

A Tilt nagyon jó választásnak bizonyult így év végére, mert gyorsan haladós, de gondolkodós is, ami nagyon jó kombó, szeretem, és ez segített hozzá (részben), hogy be tudtam fejezni a várólista csökkentést. Nem okozott csalódást ez a regény sem, még akkor sem ha kissé sablon témákat húzott elő, mármint nála ezek szinte minden könyvben megjelennek, viszont új helyzetben, így nem unalmas. Meg nem is lehet némelyikről eleget beszélni.

A Hopkins regényen felbuzdulva egy frissen a radaromra került másik verses regényt vettem kézbe, ami szintén érdekes volt. A bandaháborúk, szabályaik és a bosszúk világába kalauzolt el Jason Reynolds Long Way Down című története. Nem egészen olyan volt, mint amilyenre számítottam, kicsit más fordulatot vett a cselekmény, de nem bánom, hogy elolvastam.

Ezt követte az egyik nagyon várt 2017-es megjelenés, az American Drifter. Azért vártam annyira, mert az egyik kedvenc sorozatszínészem, Chad Michael Murray (One Tree Hill - Tuti gimi) írta részben. Aztán kiderült, hogy a hangoskönyv verziót ő maga olvassa fel, így egyértelmű volt, hogy ezt a verziót fogom beszerezni (kapóra jött, hogy Audible-n volt 1 kreditem). Amellett, hogy szerettem a pasi hangját, összességében csalódás volt a regény. A rettenetesen sok, apró részletekbe menő leírás és aprólékos gondolatmenetek nagyon belassították a cselekményt, olyannyira, hogy alig vártam, hogy a végére érjek, pedig maga az alapsztori érdekes volt. Azonban így még a vége sem tudott igazán meghatni, pedig alapesetben lehet, hogy leesett volna tőle az állam. Sajnálom, mert nagyon vártam.

Ezt követően valami pörgős történetre vágytam, így jött az utolsó várólistás könyvem, a What Waits in the Woods. Ez bizony nagyon kellemes meglepetésnek bizonyult, pörgős volt, izgalmas és borzongatós. Azonnal listás lett az írónő másik könyve is, még akkor is, ha a szereplők tipikusan bugyuta gondolatmenete néhol egy kicsit kiborított.

Ezen kívül elkezdtem még a Rémusz bácsi meséit is, ami  az én nagy kedvencem, és sokadszori újraolvasásra sem tudom megunni. Meg folyamatban van még mindig A válasz, amivel lassan (nagyon lassan), de biztosan haladok, pont tegnap értem el kb. a feléig.



Ebből következik, hogy ez a két könyv lesz az, amit szeretnék befejezni, mielőtt bármi mást elkezdenék.
Ezen kívül egy korai angyalkám már megérkezett az egyik karácsonyi ajándékommal, James Arthur könyvével, amire szintén nagyon szeretnék sort keríteni.


Illetve jó lenne beiktatni az AZ-t, még ha nem is annyira karácsonyi olvasmány, de a két ünnep között több időm lesz olvasni, és az nem árt, mert elég vaskos könyv, munka mellett meg elég lassan haladnék vele. Ezen kívül majd meglátjuk, mi fér még bele. Jó lenne még az Asszertivitást is elolvasni, mert nagyon érdekel.


Remélhetőleg ezeket sikerül is teljesíteni és tiszta lappal kezdhetem az új évet. Azonban addig még lesz jó pár bejegyzés, könyves és nem könyves egyaránt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)